Přeskočit na hlavní obsah

Kapitola 3

  Anny chvíli neodpovídala a pak řekla:,, Neřekla jsem mu to přímo ani nějak nepotvrdila ,ale též nevyvrátila, když se ptal. Pane , když by se ptal , prosím zapřete to. Bojím se, že by mi ho vzal. Mé jediné štěstí ." Její prosící oči se nedaly odmítnout komodor Williams souhlasil. 
  Oba od té chvíle cítili mezi sebou jakési propojení. Byli si blíž,Anny si nebyla jistá,ale jeho náklonnost byla silnější a silnější. Často si povídali, bral jí na procházku do zahrady,kde mu dělala společnost. Jednou večer, když šla Anny spát tak si uvědomila, že se do svého pána zamilovala. Ačkoli se tomu bránila. Protože si přísahala, že s už nezamiluje a rozh ne do svého pána. Ale láska si nevybírá. 
   Jednoho dne řekl komodor Williams Anny ať prostre stůl v salonku na jídlo, že čeká návštěvu,ale neřekl jí kdo to bude, Anny tak učinila . To co jí čekalo jí úplně zarazilo.  Na návštěvu přišel kapitán Smith. Nechtěli být rušení,ale Smit než stoupil do salonku věnoval Anny nepříjemné pohledy. 
   ,, Kapitáne,jsem rád, že jste přišel příteli, pozval jsem Vás, jelikož se  s Vámi chci poradit o jedné věci. Možná to bude malinko nepříjemné,tak se prosím posaďte. " Řekl Williams Smithovi . Smith nevěděl, co se děje tak se trochu leknul ,ale nedal to na sobě znát. ,, Poslouchám pane." Odpověděl Smith a posadil se . 
  Williams spustil :,, Chci si vzít Anny za svou ženu a jejího syna chci uznat za svého. Vím o vaší společné místnosti." V ten moment Smith polk a nedýchal a přemýšlel co má říct. Ale Wiliams pokračoval.,, Chci aby jste šel z cesty, najděte si ženu, udělejte dítě a Anny a jejího syna nechte mě . Nechte je na pokoji. " 
  Smith se nadechl a odpověděl:,, No s úctou pane,ale není to náhodou i můj syn? Sice mi to nepotvrdila a nemůžu mít jistotu, že neulehla s někým jiným , když víte co dělala, před tím, že,ale myslím, že je mi celkem podobný. "  
  Williams ho přerušil. ,, Takže se chcete pochopit a udělat správnou věc a vzít si si jí a uznat jejího syna za svého? "  Smith odpověděl posklebkem,, Hm...to sice ne,ale pokud mám žít bez svého syna ,tak vás to bude něco stát. Co když nebudu mít už nikdy syna? " 
  To komodora naštvalo a vykřikl:,, Chcete mě ve vlastním domě vydírat! Na to jste měl myslet dříve!   Nebudete se plést do jejího života! "
  Smith se pousmál a chystají se k odchodu a řekl :,,Jen aby si Vás pane nebrala jen pro tytul a peníze. Znáte ženy." A vítězně odešel. 
 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Úvod

Tenhle příběh bude o mladé ženě, která to neměla v životě jednoduché,bude plný násilí,ale i radosti,touhy , vášně...   Náš příběh začíná v malé obci v ve velké rodině , tahle rodina má deset dětí a z toho osm děvčat a dva malé syny. Jedná se o příběh nejmladší dcery , který je velmi bolestivý ,ale záhy přijde štěstí,ale ne na dlouho. Tak to má mladá hrdinka našeho příběhu pořád dokola, když se ukáže štěstí,tak záhy přijde velká bolest a tu bolest přehlti ještě větší a další a další bolest a utrpení, že se zdá, že není nikde štěstí.     Ale pak se to zlomí a na chvíli má hrdinka , štěstí, které si založí, jenže to byl klam. A přijde zklamání,nebo snad ponaučení? Každé zklamání dělá z hrdinky silnější a nezávislejší ženu, které ale k sobě necítí nic ,je otupělá a myslí si, že si štěstí nezaslouží.    Je na sbebe až moc přísná. To že nemá štěstí bere jako něco normálního, přímá to a objímá to  a štěstí už nevěří. Když ho má na odsah, pustí ho. Nebo snad ne ? 

Kapitola 3 (3. část)

  Byli zasnoubení, věděli to všichni. O to víc jí nesnášeli. O to víc jí to dávali najevo. ,, Nemysli si, že jsi něco víc, dokud nemáš prstýnek, dokud nejsi jeho ženou jsi pořád jen služka ,nic víc."  Řekla jí Berta. Anny si to moc dobře uvědomovala. Už jednou se spálila nechtěla podruhé a tak byla opatrná. Vrátila se k učení, Merry dělala pokroky ,ale nejen v učení, zdálo se , že mezi Merry a profesorem něco je. A nebylo to je tak něco, pár dní po zásnubách se i profesor vyjádřil. Takže obě byli zasnoubené a šťastné. Malý Mikuláš rostl jak z vody. Chvíli to vypadalo , že jim štěstí přeje. Aspoň Merry ano, ta zářila a plánovala svatbu.    ,,Tak už víš kdy a kde to budete mít? Víš co by bylo fajn, kdybychom to měli společně, myslíš, že by to pánovi nevadilo? A počkej , budu muset se ti klanět a říkat paní? " Zeptala se Merry. Anny se na ní usmála a odpověděla:,, proč by jsi to dělala, jsi má přítelkyně, jsi jako moje sestra, mám tě moc ráda...o svatbě nic nevím, nechci se ho a