Přeskočit na hlavní obsah

Kapitola 1(2.část )

  Uběhlo pár týdnů po nepříjemném rozhovoru s kapitánem a pak byla zavolána k němu znova. 
   ,, Proč pro mě pracuješ, když jsem ti tolik ublížil?" Zeptal se nervózně kapitán Smith Anny. Ta na něj chvíli koukala a pak odpověděla. ,, Protože musím uživit svého syna, nikdo jiný nás nepřijal. Nechci žít jako před tím, nechci být nevěstka, chci pro syna lepší život, než jsem měla já. Moje oběť je pro něho vykoupení."
  Smith jako kdyby oněměl. Nevěděl co má říct. A pak řekl:,, Anny jen řekni je to můj syn, musím to vědět. " Ona odpověděla: ,,A co se na tom změní, když vám to řeknu? Chcete mi ho vzít, mé jediné štěstí, pane prosím, neberte mi ho. " Anny si klekla a prosila kapitána aby jí ho nevzal. Ten pochopil, že je to jeho syn. ,,Stoupni si prosím , nevezmu ti ho, můžeš jít. " Kapitán Smith  
  Anny byla z celé události znicennsi,ale nedala na sobě noc znát. Nesměla. Musela bojovat pro lepší život svého syna. Někdo to nesměl vědět. Byl jen její a tak to muselo zůstat. Všechny ty útrapy a každodenní ponížení a bolst snášela jen kvůli malému Mikulášovi. Chtěla aby se mu dařilo a na sebe a své štěstí nemyslela. Spíš si myslela, že si to zaslouží, že si štěstí a lásku nezaslouží. Proč taky? Vždyť to co dělala vy žádaná slušná žena nidksi nedělala. Byla přece nevěstku. Tak si lásku , štěstí a uznání vůbec nezaslouží. Hlavní bylo aby se to nikdo nedozvěděl. Jinak by jí mohli nahlásit a zavřít do vězení za prostituci.  A nikoho by nezajímalo, že to už nedělá. Jedou byla nevěstkou a vždy bude. Tak by jí všichni brali a někdy se tak cítili i samotná Anny. 
   Jednoho dne přišla do domu nová služebná,byla ve věku Anny , jmenovala se Merry ,s Anny se hned stali přítelkyně a vše  si říkali v domě začal být slyšet hlasitý smích a panovala dobrá nálada. Všichni sloužící byli také v dobré náladě,vypadalo to tak , že se vše o obrací k lepšímu a na Anny čeká štěstí. Jenže nic není věčné. 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Úvod

Tenhle příběh bude o mladé ženě, která to neměla v životě jednoduché,bude plný násilí,ale i radosti,touhy , vášně...   Náš příběh začíná v malé obci v ve velké rodině , tahle rodina má deset dětí a z toho osm děvčat a dva malé syny. Jedná se o příběh nejmladší dcery , který je velmi bolestivý ,ale záhy přijde štěstí,ale ne na dlouho. Tak to má mladá hrdinka našeho příběhu pořád dokola, když se ukáže štěstí,tak záhy přijde velká bolest a tu bolest přehlti ještě větší a další a další bolest a utrpení, že se zdá, že není nikde štěstí.     Ale pak se to zlomí a na chvíli má hrdinka , štěstí, které si založí, jenže to byl klam. A přijde zklamání,nebo snad ponaučení? Každé zklamání dělá z hrdinky silnější a nezávislejší ženu, které ale k sobě necítí nic ,je otupělá a myslí si, že si štěstí nezaslouží.    Je na sbebe až moc přísná. To že nemá štěstí bere jako něco normálního, přímá to a objímá to  a štěstí už nevěří. Když ho má na odsah, pustí ho. Nebo snad ne ? 

Kapitola 3 (3. část)

  Byli zasnoubení, věděli to všichni. O to víc jí nesnášeli. O to víc jí to dávali najevo. ,, Nemysli si, že jsi něco víc, dokud nemáš prstýnek, dokud nejsi jeho ženou jsi pořád jen služka ,nic víc."  Řekla jí Berta. Anny si to moc dobře uvědomovala. Už jednou se spálila nechtěla podruhé a tak byla opatrná. Vrátila se k učení, Merry dělala pokroky ,ale nejen v učení, zdálo se , že mezi Merry a profesorem něco je. A nebylo to je tak něco, pár dní po zásnubách se i profesor vyjádřil. Takže obě byli zasnoubené a šťastné. Malý Mikuláš rostl jak z vody. Chvíli to vypadalo , že jim štěstí přeje. Aspoň Merry ano, ta zářila a plánovala svatbu.    ,,Tak už víš kdy a kde to budete mít? Víš co by bylo fajn, kdybychom to měli společně, myslíš, že by to pánovi nevadilo? A počkej , budu muset se ti klanět a říkat paní? " Zeptala se Merry. Anny se na ní usmála a odpověděla:,, proč by jsi to dělala, jsi má přítelkyně, jsi jako moje sestra, mám tě moc ráda...o svatbě nic nevím, nechci se ho a