Přeskočit na hlavní obsah

Kapitola 1 (3. část)

   Jednoho dne , když Anny drhla schodiště v prvním patře , malý Mikuláš spal v postýlce , Merry přišla za Anny a začala jí něco vyprávět v tu chvíli jí však zavolali do kuchyně na výpomoc a Anny dále drhla schody.  V ten den přišel na návštěvu ke kapitánovi Smithovi   jeho nadřízený komodor Williams, který byl pozvaný na oběd,ale přišel o trochu dříve.
  Komodor Williams byl vysoký 190 cm, přes uniformu bylo vidět, že je samý sval , měl bylou ozdobenou paruku,jak byloe v té době u bohatých a urozených gentlemanů zvykem. Byl starší než kapitán Smith, měl 35 let ale byl velmi sympatický na pohled a jeho hlas byl hluboký a něžný.  Jeho oči ,ale se zaměřili na největší krásu ve svém životě. Na Anny , která celá promočená derhla schody.  Takže její krásná postava jí prosvitla i přes oděv. A jak se vlnilo její tělo při práci ,a její prsy se houpaly ve směru drhnutí podlahy tak se komorodovi zatajil dnech úžasem. Už to bylo jasné,jeho srdce začalo být ,jako kdyby před tím nežil a teď začal žít, díky ní. V ten moment , aniž by to oba tušili byla Anny pro něho jediná, kterou chtěl mít .
  Chvíli na ní koukal a pak se to stalo. Malý Mikuláš , který měl spát se vypotácel z postýlky a potichu šel a hledal maminku . Když jí uviděl, zrychlil,ale po mokré podlaze uklouzl a přepadl přes zábradlí a padal dolů,v ten okamžik ho komodor Williams chytil do náruče a Anny se vzpamatovala a uvědomila si,co se právě stalo . Rychle  seběhla schody a vzala si malého do náruče, kterému se nic nestalo,ale dožadoval se maminky pláčem. Ta si ho vzala a utěšovala. Byla v šoku,ale byla ráda, že se jejímu synovi nic nestalo. V ten okamžik si uvědomila,co se stalo. Podívala se na komodora ,se synem v náručí se hluboce poklinula a vroucně mu děkovala. ,,Pane, neskutečně si moc vážím ,co jste udělal,moc vám že srdce děkuji.Odpusťe tu drzost.ja." Ale v tom jí komodor Williams zastavil usmál se na ní a na Mikuláše, kterého pohladil po hlavě a řekl,, Nemám co odpouštět, hlavní je, že tady malému roštakovi se nic nestalo. " Anny se na komodora usmála a ještě jednou řekla,, děkuji pane." 
   Komodor Williams úsměv opětoval zpět a zeptal se jí. ,,Jsi mladá , smím vědět tvé jméno? " Anny se zacervenala a odpověděla ,y Ano je mi 17 a jmenuji se Anny pane. " Komodor se usmál a zeptal se ještě jednou.,, A ten malý ? " Anny odpověděla,, To je Mikuláš,je mu rok a půl." 
  Tak jejích rozhovor skončil , komodor byl pobydnuty k připojení k jídlu a Anny šla dodělat schody. 
 Uběhlo měsíc a pak si ji a Merry zavolal kapitán Smith a sdělil jim , že mají jít výpomoci do domu komodora Williamse. Druhý den před svítáním všichni tři odešli do domu komodora na výpomoc ,ale už se ke kapitánovi nevrátili. 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Úvod

Tenhle příběh bude o mladé ženě, která to neměla v životě jednoduché,bude plný násilí,ale i radosti,touhy , vášně...   Náš příběh začíná v malé obci v ve velké rodině , tahle rodina má deset dětí a z toho osm děvčat a dva malé syny. Jedná se o příběh nejmladší dcery , který je velmi bolestivý ,ale záhy přijde štěstí,ale ne na dlouho. Tak to má mladá hrdinka našeho příběhu pořád dokola, když se ukáže štěstí,tak záhy přijde velká bolest a tu bolest přehlti ještě větší a další a další bolest a utrpení, že se zdá, že není nikde štěstí.     Ale pak se to zlomí a na chvíli má hrdinka , štěstí, které si založí, jenže to byl klam. A přijde zklamání,nebo snad ponaučení? Každé zklamání dělá z hrdinky silnější a nezávislejší ženu, které ale k sobě necítí nic ,je otupělá a myslí si, že si štěstí nezaslouží.    Je na sbebe až moc přísná. To že nemá štěstí bere jako něco normálního, přímá to a objímá to  a štěstí už nevěří. Když ho má na odsah, pustí ho. Nebo snad ne ? 

Kapitola 3 (3. část)

  Byli zasnoubení, věděli to všichni. O to víc jí nesnášeli. O to víc jí to dávali najevo. ,, Nemysli si, že jsi něco víc, dokud nemáš prstýnek, dokud nejsi jeho ženou jsi pořád jen služka ,nic víc."  Řekla jí Berta. Anny si to moc dobře uvědomovala. Už jednou se spálila nechtěla podruhé a tak byla opatrná. Vrátila se k učení, Merry dělala pokroky ,ale nejen v učení, zdálo se , že mezi Merry a profesorem něco je. A nebylo to je tak něco, pár dní po zásnubách se i profesor vyjádřil. Takže obě byli zasnoubené a šťastné. Malý Mikuláš rostl jak z vody. Chvíli to vypadalo , že jim štěstí přeje. Aspoň Merry ano, ta zářila a plánovala svatbu.    ,,Tak už víš kdy a kde to budete mít? Víš co by bylo fajn, kdybychom to měli společně, myslíš, že by to pánovi nevadilo? A počkej , budu muset se ti klanět a říkat paní? " Zeptala se Merry. Anny se na ní usmála a odpověděla:,, proč by jsi to dělala, jsi má přítelkyně, jsi jako moje sestra, mám tě moc ráda...o svatbě nic nevím, nechci se ho a