Přeskočit na hlavní obsah

Kapitola 3 (2. část)

Pár dní na to si Williams poslal pro Anny ,ta nevěděla co se děje tak ustrašená přišla do jeho pokoje. Pokoj tentokrát nechystala ona ,ale Berta,ta si myslela, že ho chystá pro vznešenou slečnu, kterou se chystá komodor požádat o ruku. Jen tou vznešenou slečnou byla Anny. 
  Williams jí chytil záruce podíval se jí do očí,ta se usmála a ba v klidu,ociz se jí rozzářily a věnovala Williamsovi milý a něžný úsměv. Ten jí úsměv oplatil i munse oči rozzářily. Pak řekl,, Anny jsi tak krásná,ale tolik bolesti jsi už zažila v tak mladém věku, proto chci aby jsi už zažívala jen radost a štěstí a nejenom ty ,ale náš syn tvůj syn, Anny. Uciníš mě šťastným a staneš se mou ženou? A já tebe a tvého syna vezmu za své. "
  Anny se zatajil dnech ,pustila se rukou a šla dva kroky zpět. Vyhrkly jí slzy , nevěřila tomu, co se právě děje. A zašeptala ,, To , to je  ...pane vy si že mě utahujete? Tohle jsme od vás nečekala. Tohle ne." A rozplakala se. Komodor pochopil co se stalo, chytil jí za ruce a klekl si a řekl: ,, Anny , podívej se na mě, podívej klečím tady před tebou,,to není žert. Anny Miluji tě a chci aby jsi byla moje žena. "
  Anny se mu podívala do očí,kde byly slzy a začala plakat  a uvěřila mu. ,,Ano, vezmu si Vás." 
  Na chvíli bylo vše krásné. 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Úvod

Tenhle příběh bude o mladé ženě, která to neměla v životě jednoduché,bude plný násilí,ale i radosti,touhy , vášně...   Náš příběh začíná v malé obci v ve velké rodině , tahle rodina má deset dětí a z toho osm děvčat a dva malé syny. Jedná se o příběh nejmladší dcery , který je velmi bolestivý ,ale záhy přijde štěstí,ale ne na dlouho. Tak to má mladá hrdinka našeho příběhu pořád dokola, když se ukáže štěstí,tak záhy přijde velká bolest a tu bolest přehlti ještě větší a další a další bolest a utrpení, že se zdá, že není nikde štěstí.     Ale pak se to zlomí a na chvíli má hrdinka , štěstí, které si založí, jenže to byl klam. A přijde zklamání,nebo snad ponaučení? Každé zklamání dělá z hrdinky silnější a nezávislejší ženu, které ale k sobě necítí nic ,je otupělá a myslí si, že si štěstí nezaslouží.    Je na sbebe až moc přísná. To že nemá štěstí bere jako něco normálního, přímá to a objímá to  a štěstí už nevěří. Když ho má na odsah, pustí ho. Nebo snad ne ? 

Kapitola 2

Anny a její syn Mikuláš a taky Merry měly společný velký pokoj. Nebyl to žádný malý pokojíček,bez oken a s jednou posteli kam se sotva vešla s malým jak doposud byla zvyklá u kapitána,ale velký prostorný pokoj s okny ,kazddi měla vlastní postel a malý postýlku,ten dokonce přes den měl i kojnou, která s si něj starala během dne , když Anny pracovala. Anny si oddychla nemusela snášet ponížení, které snášela u kapitána, když stan sloužila. Přece jen měli spolu poměr předtím, než se malý narodil a lidi by to poštvali proti ní. A to Anny nechtěla. Už tak trpěla, že kdysi svému milenci který jí sliboval  svatbu a společný život se musí klanět a říkat ,,pane". Ten stejný člověk který jí sliboval věčnou lásku ,ale když se napil tak zapomněl na vychování  a z milého gentlemana se stal hrubián a násilník , který se neštítil teprve patnáctiletou dívku zbít a znásilnit. Když si na to Anny na chvíli vzpomněla musela sebou otřást a šetřit slzy. Na to nebyl čas ,musela pracovat.     Jednou si s